Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt ZATEPLENÍ – výměna sklepních oken a vchodových dveří

28. 3. 2017

Dobrý den , vážení vlastníci,

touto cestou Vám výbor SVJ Křenkova 900-2 předkládá harmonogram prací, které souvisí se schváleným projektem zateplení.

Termín: 25. - 27.4.2017

1) výměna vchodových dveří za provedení AL (klika – madlo), včetně vložky + 156 ks klíčů (každá BJ obdrží 4 kusy klíčů)

2) výměna sklepních oken v počtu 15 ks, devět vlastníků nechce vyměnit sklepní okno, chce jej zazdít + zateplit.

Sledujte nástěnku v jednotlivých vchodech.

 

V Novém Městě na Moravě dne 28.3.2017

Výbor SVJ 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Žádost výboru SVJ o doplnění informací

(Bajerovi, 18. 4. 2017 16:02)

O výměně vstupních dveří nebyla na lednové schůzi v souvislosti se zateplením vůbec řeč / pouze bylo konstatováno, že event.druhé dveře ve vchodu není možno z technických důvodů do všech vchodů umístit/. Nebylo hovořeno ani o tom, že výměna vstupních dveří je součástí projektu zateplení, který nám nebyl abi předložen.
Žádáme proto o zveřejnění řádného zdůvodnění výměny dveří, cenovou kalkulaci a sdělení, jak bude se stávajícími dveřmi naloženo. Nedovírání dveří snad není důvodem k jejich výměně.
Sdělte také, co všechno je předmětem "zateplení" po jednotlivých položkách. Odsouhlasena byla pouze výše úvěru na celou akci.

Re: Žádost výboru SVJ o doplnění informací

(Roman Wolker, 22. 4. 2017 12:00)

Vážení,

právě dnes tomu jsou 2 měsíce (20.2.2017 viz. níže), co jsme Vám poslali Vámi požadované informace k projektu „ZATEPLENÍ“. Předpokládám, že se k Vám informace dostala, jelikož jste nás poté již nekontaktovali (viz. níže opakovaný mail + přílohy), ani kladně, ani záporně!

Všechny maily, které rozesíláme vlastníkům BJ si pečlivě ukládáme, jako důkaz odvedené práce pro naše SVJ Křenkova 900-2.

K Vašemu mailu ze dne 18.4.2017 se musíme ohradit. Na lednové členské schůzi byl dle zápisu (viz. příloha níže) schválen celkový projekt, který podrobně představil Ing. Dlabač, dále provozní úvěr ve výši 5,5 mil. Kč, dále potom zvýšení úhrady do Fondu Oprav a v neposlední řadě také výměna měřičů na radiátorech TECHEM.

Na schůzi jsme velice podrobně hovořili o zateplení vstupní chodby, kde se bude zateplovat strop a s tím spojená výměna vchodových dveří. Velice dobře si pamatujeme na Váš diskusní příspěvek na montáž dalších dveří v tomto prostoru, který z technických důvodů by nebyl možný. Takže Vaše tvrzení, že se o vstupním portálu vůbec nehovořilo, není bohužel pravdivé (důkazem jsou podpisy vlastníků na archu k ČS)!

Na druhou stranu souhlasíme s Vámi, že netěsnící vchodové dveře jsou důvodem pro výměnu. Vchodové dveře jsou extrémně namáhané mechanicky, klimatickými faktory a fa Profimo stavby s.r.o. doporučila výměnu na základě jejich zkušeností s rekonstrukcemi budov. Dále je to změna geometrie vchodového portálu díky upevnění nových zateplovacích hmot, ze strany interiéru i exteriéru.

Pokud si otevřete položkový rozpočet firmy Profimo stavby s.r.o., která ve výběrovém řízení vyšla, jako vítěz (viz. Příloha z mailu 20.2.2017) tak na straně 50 je přesně popsána položka vchodové dveře. Jinak na předešlých 49 stranách máte přesně popsáno to, co se bude dělat v rámci projektu „ZATEPLENÍ“. Tento položkový rozpočet máte tedy k dispozici již plné 2 měsíce.

Výbor SVJ dostal na ČS mandát od vlastníků BJ k jednaní s dodavatelskou firmou. Ne všechny detaily je možné předvídat a při každém problému svolávat pracovní schůzky k jejich řešení. Z Vašeho mailu vyplývá, že si výbor dělá co chce, ale to přece není možné, výbor musí ctít rozhodnutí ČS! Výbor musí ctít zákon tohoto SVJ.

Vážení,
příští týden budou vyměněny sklepní okna a vchodové dveře. Firma PKS zabezpečí demontáž starých oken a VD, včetně jejich likvidace a namontuje objednané nové díly. S předstihem Vám budou v tomto týdnu rozdány klíče od nových VD.